Declarație privind beneficiarul real

0721925152

Dragi parteneri,

Începând cu data de 30 aprilie 2021 a intrat în vigoare Legea nr. 101/2021 prin care se stabilește in sarcina persoanelor juridice (firmele) cu asociați doar persoane fizice, să declare beneficiarul real al activității economice la Registrul Comerțului.

 

Pentru parteneri, costul total pentru depunere declarație este redus la - 150 de lei.

 

 

Principala modificare este că și persoanele juridice (firmele) cu asociați doar persoane fizice, care erau exceptate până în prezent, trebuie să declare beneficiarul real al activității economice la Registrul Comerțului in termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare anuale. Se păstrează obligația redepunerii declarației cu beneficiarul real ori de câte ori apar modificări în termen de 15 zile de la data apariției modificărilor.

 

Din păcate, legea nu aduce măsuri tranzitorii în sensul că nu se stabilește ce procedură trebuie să urmeze acele societăți ce și-au depus deja situațiile financiare anuale pentru anul 2020 înainte de intrarea în vigoare a prezentei legi, prin comparație, de exemplu, cu acele societăți de persoane ce vor aproba și depune situațiile financiare anuale pentru anul 2020 după intrarea în vigoare a prezentei legi.

 

Noi recomandăm să se depună declarația privind beneficiarul real și de către acele societăți ce au aprobat și depus situațiile financiare anuale pentru anul 2020 anterior intrării în vigoare a prezentei legi, depunerea având rolul diminuării posibilei sancțiuni contravenționale pentru nedepunere.

 

Tariful nostru pentru parteneri este redus la 150 lei și include costurile privind mandatele și depunerea declarației. 

 

În speranța că primăvara aceasta ne va aduce și vești bune, vă dorim o săptămână cu spor. 

 


Ce e de făcut?

1.     Companiile sunt obligate ca anual, în termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare, să depună o declarație privind beneficiarul real, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali.

 

2.     Companiile sunt obligate să depună în 15 zile o declarație privind beneficiarul real ori de câte ori survine o modificare privind datele de identificare a beneficiarului real.

cum te ajutăm noi?

1.     Ne transmiți documentația necesară prin mijloace electronice;

 

2.     Noi întocmim dosarul și îl depunem la Registrul Comerțului;

 

3.     Îți comunicăm dovada încheierii cu succes a operațiunii;

cât costă?

- Redactare documentație,

- Întocmire dosar,

- Costuri împuterniciri și

- Depunere

 

Total - 150 de lei.

 

 

Aici găsești prețurile pentru toate serviciile noastre.

0721925152